øjenlæge

En øjenlæge kan hjælpe, hvis du har problemer med synet

Du har måske oplevet følgende: I dagligdagen går du rundt og spænder i øjnene. Lyskeglerne ved stoppestedet er slørede, og den gule, grønne eller røde farve fader ligesom ud, sådan at farverne blandes sammen med de andre synsindtryk for det pulserende gadeliv. Har du oplevet det, er det nok ved at være tid til at se en øjenlæge.

Det er få ting, der er mere frustrerende end ikke at kunne se ordentligt i sin dagligdag, men faktisk render overraskende mange mennesker rundt og har dette problem. De tænker blot ikke ret meget over det, for ens krop kan vænne sig til de fleste ting – selv at se lidt dårligere, end man burde.

Det betyder, at dagene, hvor man går og kniber øjnene sammen for at se ordentligt, bliver flere og flere. Er dette ikke harmløst, tænker du måske. Men nej, svaret er, at det bestemt ikke er harmløst at rende rundt dag ud og dag ind i denne tilstand. Det er faktisk med til at gøre, at dit syn bliver endnu værre, og oven i købet med væsentligt forhøjet hastighed.

Igen: Du har behov for at besøge en øjenlæge, og denne øjenlæge skal gerne aflægges et visit så hurtigt som overhovedet muligt. Ellers er der kun et offer i hele dette puslespil. Og ja, du har nok gættet, hvem det er. Ja. Det er nemlig dine øjne.

Øjenlæge kan fortælle, om du er nærsynet eller langsynet

Først og fremmest er det godt at få afklaret, om du er nærsynet eller langsynet. Du kan en øjenlæge naturligvis hjælpe dig med, men herunder får du alligevel en kort introduktion til, hvad der er hvad, så du selv har en idé om, hvad du evt. har:

Nærsynethed

Når du er nærsynet, sker der det, at øjet er for langt, hvilket gør, at lysets stråler samles i et punkt foran nethinden i stedet for på nethinden. Nærsynethed korrigeres med minusglas.

Er du nærsynet, kan du se skarpt tæt på, men ikke se langt. Nærsynethed er en meget almindelig tilstand, der ses hos én ud af seks danskere. Problemet opstår ofte i 10-12 års alderen og forværres indtil 21 års alderen. Nærsynethed har en tendens til arvelighed.

Langsynethed

Når du er langsynet, sker der det, at øjet er for kort. Her samles lysets stråler i et punkt bagved nethinden i stedet for på nethinden. Dette korrigeres med plusglas.

Man har med langsynethed (også betegnet hypermetropi), tit mulighed for at kompensere. Den evne er øjets autofokus, og evnen virker bedst i de unge år. Med alderen får du altså brug for briller eller en øjenoperation. Symptomer på langsynethed kommer med andre ord senere end ved nærsynethed på grund af evnen til at kompensere.

Øjenlæge Peter Brincker kan hjælpe

Er du på udkig efter en øjenlæge, kan øjenlæge Peter Brincker, indehaver af Øjenkirurgisk Klinik i Charlottenlund, hjælp.

I hele 30 år har øjenlæge Peter Brincker haft Øjenkirurgisk Klinik. Da Peter Brincker åbnede klinikken tilbage i 1988, var det den første laserklinik i Danmark. Samtidig var klinikken den allerførste til at tilbyde operationer for nærsynethed (fra 1998), bygningsfejl (fra 1993), langsynethed (fra 1993) og laserbrille-laserbehandling (fra 2010).

Her finder du øjenlæge Peter Brincker

Jægersborg Alle 14, 1 sal. 2920 Charlottenlund

Tlf: 39 64 09 58

peter.brincker@mail.dk