Låssystem elektronisk og nøglefri

Låsesystemer: Nøglefrie og elektroniske løsninger

Låsesystemer har gennemgået en betydelig udvikling i de seneste år, hvilket har ført til en række innovative og sikre metoder til at beskytte vores ejendomme og sikre adgang til dem. To af de mest fremtrædende teknologiske fremskridt inden for låsesystemer er nøglefrie låse og elektroniske låsesystemer. Disse låse har banet vej hos flere virksomheder og boligforeninger, da systemet er simpelt at administrere og sikkert. Lad os udforske disse teknologier, hvem der bruger dem, og de fordele, de bringer med sig.

Nøglefrie låsesystemer

Nøglefrie låse, som navnet antyder, eliminerer behovet for fysiske nøgler til at låse op og låse døre. Man skal derfor ikke have et nøglebundt i lommen eller tasken, når man har installeret en nøglefri løsning. Efterspørgslen på teknologiske nøglesystemer er stigende, og behovet er forskelligt, hvorfor der er flere forskellige typer af nøglefrie låsesystemer, som du kan få en indsigt i herunder:

Kodelåse: Disse låse bruger en numerisk kode, som brugeren skal indtaste for at låse op. De er nemme at installere og giver adgang til enkeltpersoner, der kender koden. Nogle systemer i denne kategori kan indstilles til, at flere personer kan få adgang, så man dermed kan få et overblik over, hvem der har indtastet koden. De kan bruges af private og erhverv, hvor erhverv kan drage nytte af, at nogle systemer kan begrænse visse personer i organisationen adgang, hvis de ikke er bemyndiget til det. Eksempelvis kan der være en fælles kode for alle, der skal ind af indgangen, men har man et system uden for et kontor, et lokale eller et dataarkiv, kan koden til rummet være forskelligt. 

Biometriske låse: Biometriske låse bruger fysiske træk som fingeraftryk, øjenretina eller ansigtsgenkendelse for at give adgang. Disse låse er utroligt sikre, da de er svære at forfalske. Systemerne kan dermed registrere, hvem der har låst sig ind, og man kan oftest se dato og tiden. Nogle biometriske låse er også kombineret med tidsregistrering, således at arbejdsgiveren kan se, hvor mange timer man har arbejdet i løbet af måneden. 

Fjernbetjeningslåse: Disse låse kan fjernstyres via en smartphone-app eller en fjernbetjening. De giver brugeren mulighed for at give midlertidig adgang til andre, selv når de ikke er fysisk til stede. Hvis man er på arbejde, men skal have udført et arbejde i hjemmet, eller at man skal give adgang til familie eller venner, når man ikke er hjemme, kan man via app’en låse op for døren. 

Elektroniske låsesystemer

Elektroniske låsesystemer kombinerer avanceret teknologi med adgangskontrolfunktioner. De er ofte brugt i kommercielle og industrielle miljøer og er nu også tilgængelige for boligejere. Disse systemer omfatter:

Adgangskontrol: Disse systemer administrerer adgang til specifikke områder. De bruger elektroniske nøgler eller kort, der skal scannes for at låse dørene op. Adgangskontrol kan også være udstyret med kode, men de fleste bruger en brik, hvor der er en chip indeni. Når denne føres over punktet på enheden, åbner døren.

Smartlåse: Smartlåse kan styres via en smartphone-app og giver ejeren mulighed for at give midlertidig adgang til gæster eller tjenesteudbydere. De er praktiske og kan øge sikkerheden i hjemmet. De minder derfor meget om fjernbetjeningslåse grundet funktionaliteten.

Hvem anvender låsesystemer?

Nøglefrie og elektroniske låsesystemer er blevet populære blandt en bred vifte af brugere:

Boligejere: Mange boligejere skifter til nøglefrie og elektroniske låsesystemer for at øge sikkerheden og gøre det lettere at administrere adgang til deres hjem. Man kan også nemmere give adgang til sine børn, og mister man en brik eller et kort, kan man blot få systemet til at glemme denne, således, at den ikke fungerer længere. Det er nemt at registrere en ny bruger, og så er det ikke nær så tungt som nøgler. 

Virksomheder: Virksomheder bruger disse systemer til at beskytte kontorer, lagre og værdifuld udstyr samt til at spore medarbejderadgang. Flere virksomheder, hvis ikke alle, er i berøring med personoplysninger, hvorfor det er vigtigt, at disse oplysninger ikke er tilgængelige for uvedkommende. 

Industri og institutioner: Elektroniske adgangskontrolsystemer er uundværlige for industrier og institutioner, der kræver strenge sikkerhedsforanstaltninger og sporing af adgang.

Fordele ved nøglefrie og elektroniske låsesystemer

Øget Sikkerhed: Disse systemer giver en høj grad af sikkerhed og kontrol over adgang.

Nem adgangsstyring: Administrering af adgangen er nem, og det er enkelt at tildele eller inddrage adgangsrettigheder. Dermed skal man som virksomhed ikke bestille nye nøgler, når en medarbejder stopper, da man blot kan fjerne personen fra systemet.

Fleksibilitet: Midlertidige adgangsrettigheder kan gives til tjenesteudbydere (rengøringsfolk eller håndværkere) eller gæster uden behov for fysiske nøgler.

Sporing og rapportering: Systemerne registrerer adgangshistorik, hvilket gør det nemt at overvåge og reagere på unormale aktiviteter.

Praktisk: Smartlåse giver brugerne bekvem adgang uden behov for at bære fysiske nøgler.

Vil du vide mere?

Har man et ønske om at få mere information og høre nærmere om mulighederne ved moderne låsesystemer, kan  man tage kontakt til et låsesmedsfirma med erfaring i nøglefrie og elektroniske låsesytemer. AB Låsservice har mange års erfaring med elektroniske låsesystemer, hvor de kan rådgive og montere systemet.