Verdenskortet i Hobro

I Hobro har man mulighed for at lave intet mindre end en verdensomvandring til fods.Her har en dansk mand valgt at bygge sin egen udgave af et verdenskort med jord og sten. Kortet måler 45 meter gange 90 meter, så det er altså ikke nogen uoverskuelig tur at komme rundt i de syv verdenshjørner. 

Manden bag verdenskortet er udlandsdanskeren Søren Poulsen, som efter mange år i Amerika vendte hjem til Danmark. Her besluttede han sig for at vie en stor del af sin vågne tid til at udforme sit eget verdenskort. Arbejdet påbegyndte han tilbage i 1944 frem til sin død i 1969 – altså en periode på 25 år.

Foto: Verdenskortet.dk

Endnu mere imponerende er det, at Søren Poulsen udførte arbejdet ved hjælp af blot en trillebør, en transportvogn samt simple værktøjer. Især med tanke på at flere af de store sten i konstruktionen estimeres til at veje intet mindre end et ton. Desuden er verdenskortet udført i korrekt skala, så 27 cm på kortet svarer til 111 km i den virkelige verden.

Ved det charmerende verdenskort finder man desuden en tilstødende cafe, hvor man har mulighed for at nyde en kop kaffe eller en forfriskning.