De Glemte Kæmper i København

Den danske kunstner Thomas Dambo benytter genbrugsmaterialer til at udføre sine kunstværker. Formålet med kunstværket er at få folk til at gå på opdagelse – især steder, hvor man normalt ikke ville gøre det.

Hvis man bevæger sig på den københavnske vestegn har man mulighed for at gå på en skattejagt efter de seks såkaldte glemte kæmper. Kæmperne er fremstillet af forskellige former for genbrugsmateriale, som blandt andet stammer fra byggeaffald og væltede træer.

Foto: Thomas Dambo

Det lyder måske som lidt af et paradoks at skulle finde glemte kæmper, men kæmperne er placeret på steder, hvor man skal bevæge sig en smule væk fra befærdede stier veje. Samtidig er der i nærheden af hver af de seks kæmper placeret en sten, som har indgraveret et digt, der giver en ledetråd om, hvor kæmpen befinder sig.

Kæmperne er opkaldt efter frivillige, som har hjulpet med at bygge kunstværkerne og hver især har de indbyggede ekstra funktioner udover blot at fungere som skulpturer. Blandt andet har en af kæmperne plads til husly, mens en anden fungerer som en lille bro.

Til interesserede opdagere er der udarbejdet et skattekort, som man kan bruge til at komme på sporet af de skjulte kæmper.