Superkilen i København

På det ydre Nørrebro finder man Superkilen, som blev opført i 2012, og dermed er en forholdsvis ny opfindelse, som er en del af et byfornyelsesprojekt i Mimersgadekvarteret. Superkilen er det man på moderne dansk kan beskrive som en urban park. Her er der tale om et fristed i det tæt bebyggede område, hvor det er muligt at sætte sig og slappe af og opholde sig med familie og venner. Der er samtidig plads til forskellige aktiviteter såsom loppemarkeder, musikarrangementer og lignende.

Betegnelsen Superkilen dækker over flere delelementer og strækker sig 750 meter fra Nørrebrogade til Tagensvej. Samlet udgør Superkilen 30.000 m2 og fordelt på den røde plads, den sorte plads samt et grønt område.

Foto: Wikipedia // Emily

Foto: Wikipedia // Orf3us

En af ideerne bag Superkilen er at afspejle den etniske diversitet, som findes i området på Nørrebro. Der omkring 60 forskellige nationaliteter repræsenteret ved forskellige elementer og inventar i området. Herunder eksotiske indslag som en japansk blæksprutte, brasilianske bænke og et marokkansk springvand. 

Superkilen har vundet adskillige internationale priser for sin arkitektur og udformning. Til dagligt benyttes det Instagram-venlige hotspot af områdets beboere samt turister fra ind- og udland. Hvis du ikke allerede har besøgt Superkilen, så kan det stærkt anbefales at slå et smut forbi.