Træmanden på Egeskov Slot

Det smukke Egeskov Slot beliggende på Midtfyn byder i idylliske omgivelser. Slottet er opført i 1554 og står i dag som en af Europas bedst bevarede vandborge.

Udover at Egeskov Slot utvivlsomt er et besøg værd i sig selv, så gemmer slottet på en yderst vigtig beboer. I hvert fald hvis man skal tro et af de gamle sagn, der er tilknyttet slottet. Under slottets tårnspir finder man nemlig Træmanden, som har boet i det lille loftsrum igennem mange år. Og der skulle han gerne blive boende for bestandig. Sagnet siger nemlig, at slottet vil synke i voldgraven julenat, hvis Træmanden bliver flyttet fra sin plads.

Foto: Wikipedia

Foto: Egeskov Slot

Det forlyder, at det skabte stor ståhej, da grevinde Nonni i sin tid lånte Træmanden til Nationalmuseet. Folkene på slottet oplevede, at det knirkede og bragede og nogle fortalte endda, at væggene ligefrem rystede. Derfor så grevinden sig nødsaget til at få leveret Træmanden tilbage efter bare 14 dage. Der forlyder dog, at der kom ro og fred på slottet, så snart Træmanden vendte hjem igen.

Ved slottet finder man diverse cafeer og spisesteder samt butikker, hvor man blandt andet har mulighed for at sikre sig souvenirs og andre effekter.