3 transportløsninger du bør kende til inden for dansk landbrug

Landbrugsindustrien er kontant i udvikling, og der er behov for mange forskellige løsninger for at sikre korrekt håndtering af landbrugets korn og afgrøder. Her har vi samlet 3 populære transportløsninger inden for det danske landbrug, som er med til at sikre effektiv og pålidelig transport og samtidig er med til at holde omkostningerne.

Kopelevator -Mellem niveauer

En kopeelevator er en kornelevator der er højteknologisk og driftssikker, og som bruges til transport af korn mellem forskellige niveauer eller mellem forskellige lagre. Det er blandt andet relevant i forbindelse med lagerbeholdningen. Den kan anvendes, når man har med store mængder korn at gøre. Som standard findes de nemlig i størrelser, der kan flytte 5 tons til 175 tons i timen.

Det er en rigtig god løsning, da den bruger energien effektivt og den kan holde i mange år, hvis blot ved vedligeholdes og plejes.

Redler – Forskellige retninger

En redler er en anden transportløsning i det danske landbrug, der er relevant at kende til. Redler bruges i forskellige situationer, hvor der er behov for transport af både små og store mængder korn og afgrøder. Det smarte ved denne løsning er, at det kan anvendes til både transport i flere retninger, herunder horisontalt, skrå og buet transport. Det gør løsningen til en optimal løsning, der kan tilpasses det enkelte transportbehov.

Kædeelevator – Vertikal og skrå transport

Kædeelevatoren bruges til vertikal og skrå transport af korn. De findes i standardlængder fra 1,6 m helt op til 18,6 m. Det betyder også, at kædeelevatoren kan tilpasses det enkelte anlæg. Det kan fx være relevant, når kornet skal transporteres fra en proces til en anden.