Sådan kan du spare på energiregningen til vinter

Vil du spare på energiforbruget, men stadig holde varmen?

Prisstigninger, prisstigninger og atter prisstigninger. Det seneste halvandet år har det været udfordrende for mange forbrugere. Flere danskere end tidligere har måtte overveje deres indkøb nøje og tænke mere over, hvorvidt der har været brug for belysning om aftenen for at kunne spare på regningen. Tilbudsaviser har konkurreret, og danskere har gået mere strategisk til deres indkøb end før. Særligt et problem er gældende i et koldt land som Danmark, når energipriserne stiger, som danskerne mærkede det sidste år. Det kan være svært at holde varmen.

Energi til varme er afgørende i et koldt land som Danmark i vinterhalvåret. På flere offentlige arbejdspladser lavede man en lovgivning om at sætte temperaturen ned til 19 grader for at spare på energien. Men det hele handler ikke kun om kroner og øre. Det handlede lige så meget om at sætte foden i jorden i det politiske univers. Siden krigen brød ud i Ukraine, er det gået op for danskerne, hvordan vi er afhængige af andre lande. De færreste gik nok til daglig og tænkte på, at Europa er dybt afhængig af russisk gas. Det satte Danmark i en kritisk situation sidste vinter, da man fandt ud af, at man pludselig kunne ende i en situation, hvor man ville mangle gas til at holde Danmark kørende.

Et mere uafhængigt Danmark

Det skal være slut med at være afhængig af Putin, og dermed skal Danmark skabe mere grøn energi. Men der ligger en stor udfordring i at lagre den grønne energi, som der dannes. I dag skabes meget energi ved blæsten, så vindmøllerne kører eller når solen skinner, så solcelleenergien kan oplades. Men hvad gør vi så de dage, hvor vinden er stille, og himlen er overskyet? Det skal der findes en løsning på. Sidste år blev en app til smartphones skabt ud fra danskernes forbrug og elpriser. Med den app kan man hele tiden følge med i, hvornår elpriserne ligger lavt og dermed, hvornår det enten er billigere at vaske tøj eller tænde for opvaskemaskinen. Der kunne man se en sammenhæng med, at priserne faldt, hvis det blæste meget og samtidig, at priserne steg, når vejret var stille udenfor.

En bedre økonomisk og klimavenlig løsning

Mange danskere fandt en anden måde at spare på regningen. For dem, som har pillebrændeovn i deres bolig, kan nemlig benytte sig af en anden varmekilde, som er billigere og mere klimavenlig. Træpiller er et godt supplement til både olie og gasfyr, da det både er en bedre økonomisk, men også klimavenlig løsning. Når man benytter sig af træpiller, bliver der kun udledt den CO2, som træet selv har optaget i sin levetid. Absolut træpiller har et stort udvalg til konkurrencedygtige priser, som du med fordel kan læse mere om her.