Guide til at finde den rette advokat

Sådan finder du den rette advokat

Der kan være mange forskellige situationer i livet, hvor det kan være relevant at få hjælp fra en advokat. Det juridiske system i Danmark er nemlig komplekst, og det har mange forskellige grene. Når livet byder på juridiske udfordringer, hvad end det er inden for familie-og arveretsområdet, arbejdsretsområdet, boligretsområdet, aftaleretsområdet eller noget helt femte, kan det være en god idé at få juridisk bistand af en advokat.

Her giver vi nemlig en guide til, hvordan du vælger den rette advokat ved at tage udgangspunkt i retsområdet, geografi og kemi. Ved at læse med her, kan du på et informeret grundlag bedre træffe en beslutning om, hvilken advokat, du skal vælge.

Hvornår har man brug for en advokat?

Advokater er højuddannede juridiske rådgivere, som kan hjælpe borgere inden for alle retsområder. Det gælder lige fra strafferetssager i retten til rådgivning i forbindelse med skilsmisser, børnesager og lignende. Uanset inden for hvilket område, du har brug for en advokat, vil en advokat sikre uafhængighed og tavshedspligt.

Sådan finder du den rette advokat

Når du skal finde den rette advokat til opgaven, er det vigtigt at træffe beslutningen om valget på det rigtige grundlag. Følg guiden her:

1. Identificér behovet

Advokatbranchen er en branche, som består af en række forskellige specialer. Når man skal vælge advokat, er det vigtigt i søgningen at tage udgangspunkt i det specifikke retsområde. Alle sager kræver nemlig en advokat med ekspertise inden for det specifikke retsområde.

På den måde sikrer du også, at du får den mest kompetente hjælp fra advokater med erfaringen inden for lige præcis det område, hvor du oplever juridiske problemer. Inden du går videre i din søgning, skal du altså identificere det retsområde, hvorfra du søger en advokat.

2. Vælg geografi

Det kan være en god idé vælge en lokal advokat. Det gør det blandt andet nemmere at afholde møder, og de lokale advokater har et kendskab til processerne i den kommune eller landsdel, hvor du kommer fra. Bor du fx i Aarhus, vil en advokat i Aarhus være et oplagt valg.

3. Find frem til en række relevante advokater

Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan finde den rette advokat. Du kan naturligvis lave en google-søgning, hvor du fx skriver “skilsmisseadvokat Aarhus”, hvis det er en skilsmisseadvokat, du har brug for, og du bor i eller omkring Aarhus. Der findes også forskellige værktøjer og oversigter over advokater på nettet fx Advokatnøglen, Danske Advokater og Novaindex. Her kan du de fleste steder søge på både retsområder og geografisk område, men du kan også søge på et specifikt firma eller et specifikt advokatnavn, hvis du ønsker det. På Google eller gennem oversigterne på nettet , kan du finde kontaktoplysninger på de relevante advokater. Her kan du så kredse din søgning ind til en håndfuld.

4. Personlig kemi betyder noget

Når du har indkredset søgningen til en håndfuld, kan du begynde at kigge nærmere på de enkelte advokater eller advokatkontorer. Her kan du komme nærmere ind på, hvad de står for, hvile værdier de har, og hvordan de er. Du kan fx læse på deres hjemmeside, se videoer med dem på YouTube, se på deres sociale medier eller række ud til dem ved at ringe eller skrive på mail, eller du kan undersøge nærmere.

Ved at tilgå processen på denne måde, er der større sandsynlighed for, at du i sidste ende vælger den rette advokat.