København eller Barcelona? Hvilken by er bedst?

Mange turister i Danmark er betaget af København. De strømmer til Nyhavn, besøger H. C. Andersen statuen på Rådhuspladsen og shopper løs på Strøget, mens deres kamerablitzer kører derudad. Danskerne derimod har et ømt punkt for Sydeuropa, og især Barcelona er højt på listen over destinationer. Men hvordan klarer byerne sig, hvis man sammenligner dem?

København er hvert år turistmål for tusinder af turister. De kommer fra hele verden og bliver draget ind af landets historie, kultur og levevilkår. Danmark er således også blevet kåret som verdens mest tilfredse land i en årrække, hvilket har haft en positiv effekt på turistvolumen. Barcelona har dog en masse, vi savner i København. Vejret er ofte bedre, man kan se verdens bedste fodbold og så har man Middelhavet at boltre sig i. Hvis du overvejer at tage et smut til Barcelona, kan du med fordel besøge EF Sprogrejser.  Vi har sammenlignet 3 punkter, hvor København og Barcelona konkurrerer om turisterne

Kultur

Begge storbyer er proppet med kulturelle tilbud. Hvis man er interesseret i for eksempel arkitektur, kan man nyde den historicistiske arkitektur i København, mens Barcelona er præget af den Gotiske byggestil. Begge har hver deres særpræg og inviterer til forskellige oplevelser af arkitektur. Den københavnske byggestil er i høj grad præget af de mange genopbygningsfaser landet har været i, mens Barcelona er påvirket af Mellemøstens arkitektur. Det unikke kloster, Monestir de Pedralbes, er et perfekt eksempel på den seværdige arkitektur, man oplever i det sydlandske.

Monestir de Pedralbes

Til sammenligning er Grundtvigs kirken i København er klassisk eksempel på den byggestil, man møder i Hovedstaden.

Grundtvigs kirken

Der findes mange flere tilbud, både i København og Barcelona. Byerne har mere end 1000 års historie bag sig, og der findes flere oplevelser, end hvad man kan opliste.

Mad

På den kulinariske front er København og Barcelona meget forskellige – og så alligevel ikke. Begge byer nyder godt af internationalt anerkendte restauranter, der er hvert år modtager Michelin-stjerner.

I København har vi i mange år været stolte af blandt andet Noma, som er blevet kåret til verdens bedste restaurant. Barcelona har dog også restauranten Bulli, som i en lang årrække har været i top 50 over verdens bedste restauranter.

El-Bulli-restaurant

København har dog også med den nordiske medscene gjort sig bemærket med alt, hvad Norden kan tilbyde. Således er det blevet yderst populært – både for københavnere og turister – at prøve specialister fra ishavene ud fra Norge, svensk mos og skovbund samt stegte myrer. Det er madtilbud, der er mærkværdige i den vestlige verden, men ikke desto mindre er det en oplevelse, man sjældent glemmer. I København er er den populære Höst et af de steder, der er nytænkende på gourmetfronten.

Høst

Men både Billi og Höst er to blandt mange restauranter, der kan tilbyde unikke og topprofessionelle serviceringer.