Sundhed er meget vigtigt for de fleste københavnere

Det har altid været en sandhed, at nye trends og bevægelser starter i København og langsomt bevæger sig ud i andre større byer og derefter resten af landet. Derfor er det heller ikke er svært at forstå, hvorfor københavneres sundhed er så vigtige for dem, fordi sundhedsbølgen har været i København i lang tid nu ift. resten af Danmark.

Hvad identificerer sundhedsbølgen i Danmark?

Det, som er tydeligst er, at københavnere købere mere grønt og især økologiske varer end i resten af landet. De dyrker samtidig også meget motion både i og uden for fitnesscentrene – ikke at den enkelte dyrker mere motion, men at det er mere almindeligt at dyrke motion og flere gør det uden at andre ser underligt på det.

En anden ting, som gør sig gældende er også, at indtagelsen af vitaminer, mineraler og kosttilskud er mere normalt for en københavner, hvor det absolut ikke er svært at argumentere for, at det ikke sker i samme grad i Jylland. Dog skal det påpeges, at den største egenskab for sundhedsbølgen er, at der generelt bliver spist meget mere sundt mad – også selvom det “take-away”. Københavnere spiser generelt mere take-away end resten af Danmark, men der er også flere tilbud af den sunde slags.

Det seneste skud på stammen er raw-food frokost-caféer, som er ved at bide sig fast i københavnernes bevidsthed. Og så er der selvfølgelig torvehallerne, som tilbyder en helt andet niveau inden for sundt mad.

Summa Sumarum er at København er sundere, fordi det er normen her og det udvikler sig til stadighed i en sundere og sundere retning med mere sundt på hylderne i supermarkederne og udvalget af færdigmad på caféer, restauranter og take-away steder.