Personlig pleje er enten godt eller skidt i KBH

I København er personlig pleje delt op i to lejre. Den ene afdeling er de velklædte og velsoignerede mennesker på gaden, som altid ser skarpe ud; velfriseret og med de rigtige folder i tøjet. Dem er der rigtig mange af – især i morgentrafikken – både på cykel og i busser og tog.

Den anden afdeling er bumserne og de hjemløse, som lige så godt kunne se ud som på Storm Ps tegning med fluer flyvende omkring hovedet på dem. Om de sidder og sover på et fortov eller beder dig om småpenge på S-toget, så er de fleste af dem ildelugtende – nogle mere end andre. Der er dog undtagelser, fordi jeg har aldrig mødt en Hus Forbi sælger, som lugtede dårligt.

Der skal være plads til alle i det offentlige billede i København, men det er altid nemmere at gøre plads til dem, som forstår sig på personlig pleje og aktivt soignerer sig selv.

Man behøves selvfølgelig ikke at være bums eller hjemløs for at åbenlyst ikke have styr på personlig pleje. Der findes masser af almindelige mennesker, som går på arbejde og fungerer i almindelige situationer uden at tage sig særligt godt af kroppen og pleje den, som den bør plejes.

Personlig pleje er jo meget mere end hvorvidt du dufter eller lugter. Det er også hvorvidt din krop og hud er i balance. Mange forbinder nemlig især personlig pleje med cremer og olier til at beskytte og behandle hudem med.

Hvad forbinder du personlig pleje med og hvordan har du det med det med manglen på personlig pleje i det offentlige billede?