NorthCapital: Europæisk forankret investeringsselskab i København

I 2014 besluttede Werner Schmidt sig for at stifte et investeringsselskab med hovedsæde i København. Formålet med selskabet var, at etableret et multi-asset holding selskab, hvor investeringer blev foretaget på tværs af markeder, industrier og geografiske lokationer.

NorthCapital Denmark blev grundlagt i 2015 med fokus på minedrift, hvor selskabet centrerer om udvinding og salg af farvede ædelsten.

NorthCapital overtager det brasilianske marked

Historisk har NorthCapitals fokus været på det brasilianske marked, hvor selskabet ejer og driver egen minedrift. Som følge af flere succesfulde investeringer og betragtelige udvindinger af naturlige forekomster af ædelsten, har NorthCapital opnået en position som markedsleder på det brasilianske marked.

Dette har medført en status som førende producent og leverandør af farvede ædelsten, herunder smaragd og alexandrits. Derudover burderes NorthCapitals samling af ædelsten til at være verdens mest eftertragtede grundet den høje og pletfrie kvalitet.

NorthCapital udvikler basisvirksomheden

Siden begyndelsen i 2015 har NorthCapital Denmark haft til formål at strække sig til nye industrier og markeder i andre dele af verden. Således udgør mængden af rå ædelsten det finansielle fundament for selskabets udviklingsplaner.

NorthCapital går ind i industrisektoren

I 2018 tog NorthCapital det første skridt mod at udvikle basisvirksomheden til nye områder. Selskabets opkøbte en tysk industrigruppe, som medførte til allerede etablerede industriaktiver i Polen, Tunesien og Kina.

Følgeligt stræber NorthCapital Holding efter at ekspandere dets industrigruppe med henblik på at opbygge en solid industriel gruppe rundt omkring i Europa.

NorthCapital bliver en del af Life Science industrien

I forlængelse af NorthCapitals aktiviteter i Brasilien, har selskabets indgået et nyt samarbejdede med Polymar. Formålet med samarbejdet er at udvikle banebrydende medicin til at helbrede herpes.

Arbejdet tager udgangspunkt i Brasilien, men er senere udvidet til Tyskland, hvor der bliver arbejdet videre med udvikling af lægemidler.