Hvor finder jeg den bedst Chai Latte i KBH?

Den bedste Chai latte i København fås ikke på en af de små caféer på Nørrebro eller på highstreet på Østerbro –  eller nede i en af vesterbros mange gyder. Nææh, den fås hjemme hos mig og alle andre som har David Rios Chai latte pulver stående i køkken skabet.

Jeg ved godt, at der er meget mere charme ved at sidde på en hyggelig fortovscafe med tæppe over – året rundt – men selvfølgelig skal smagen af en dejlig varm kop Chai Latte også matche, så man kan føle, at det man hælder indenbords er lige så lækkert som den hygge der omgiver sig stedet man indtager den.

Jeg har i mange år jagtet den perfekte chai latte. Jeg har endda prøvet mig med mine egne opskrifter, forskellige typer mælk og ikke mindst forskellige måder at opvarme mælken. Det er svært at varme mælken på samme måde som de gær på caféerne, men den mælke skummer, som har købt gør det nu ganske fornuftigt taget i betragtning hvor meget jeg gav for den.

Mine erfaringer er mange, men jeg føler ligesom at jeg må give de mest essentielle erfaringer videre, så der er nogen der kan få gavn af dem. Den vigtigste erfaring er, at selvom man kan blive forhastet til at tænke at soyamælk er et godt alternativ til almindeligt mælk, så hiv bremsen og stop hvad du har gang i… Hvis du er laktose intolerent, så køb dog laktose fri mælk. Du kan slet ikke få samme skum og samme brede smag med soyamælk som med letmælk.

Det anden erfaring jeg har gjort mig er, at man kan meget med egne opskrifter, men det slår ikke den ekstraordinære latte smag, man får med pulver og skummet mælk. Skønt man kan tale for begge løsninger, så er jeg tilhænger af pulveret fra David Rio, men så er der nok andre, som er mere til den hjemmelavet version, som man nærmest kan ændre til husbehov.

Jeg har brugt mange kroner på at sidde på forskellige cafeer i det københavnske og smage forskellige varianter, og jeg tror at jeg har smagt op mod 100 forskellige Chai Latte varianter. Lige fra dem der ikke rigtig smagte af noget til dem, som smagte af alt muligt andet end chai latte. Et enkelt sted fik jeg også en almindelig chai te med mælk i. Det var bestemt ikke et hit.

Hvis man absolut vil nyde sin Chai latte under byens lamper, så skal man tage på Starbucks eller på Riccos. Deres varianter er forskellige, men er dog dem der smager mest rigtige uden at være al for rige på én bestemt smag.

Hvis du derimod vælger at købe en dåse med David Rios Chai latte, så vil jeg anbefale den spicy version. Det er klart den der har den mest runde smag – men vær advaret, når først du er vant til spicy chai latte, så vil en almindelig chai latte smage af næsten ingenting. Jeg vil i stedet foreslå at du køber lidt af hvert og evt. prøver at blande dem lidt, hvis du er interesseret i det?

Du kan købe David Rios Chai Latte pulver i forskellige størrelser her.