Hvad kan du forvente af din ejerskifteforsikring?

Overvejer du at købe bolig i København eller omegn? Så er det relevant at undersøge, hvilke boligforsikringer du skal tegne. Er du i tvivl om, hvorvidt du skal tegne en ejerskifteforsikring, kan det være godt at få svar på de spørgsmål, der tit følger med. Det er spørgsmål, som ofte handler om dækning, om regler, om pris og lignende. I det følgende tages der fat i nogle af de gængse spørgsmål vedrørende ejerskifteforsikringer.

Ejerskifteforsikringen – en basis eller udvidet?

Som du måske har hørt, hvis du har researchet på ejerskifteforsikringer, så findes der både en basis og en udvidet. En basis dækker det, der lovmæssigt er påkrævet, mens en udvidet ejerskifteforsikring har yderligere dækning samt en længere forsikringsperiode. Før du beslutter dig, om du skal have den ene eller anden model, kan du tænke over, hvor lang tid du regner med at bo i huset. En basis dækker i 5 år, mens en udvidet dækker i 10 år. Hvis du er sikker på, at dit boligkøb er en langsigtet investering, og en bolig du ser dig selv i, i mange år endnu, så kan det betale sig at investere i en udvidet ejerskifteforsikring.

Hvad er reglerne omkring ejerskifteforsikring?

Regler er måske så meget sagt, men der nogle forhold, du skal være obs på, når du tegner en ejerskifteforsikring. Først og fremmest skal du huske, at ejerskifteforsikringen senest skal tegnes, inden du overtager boligen. Det hjælper altså ikke noget at være flyttet ind, og så en måned efter opdage, at ejerskifteforsikringen måske alligevel var en god idé. Forsikringen vil ikke være gyldig, hvis den er tegnet for sent. Ejerskifteforsikringen træder i kraft fra den dato, der er anført på forsikringspolicens forside.

Hvilken ejerskifteforsikring er bedst, og hvilken skal du vælge?

Et spørgsmål, de fleste pønser på, er, hvilken ejerskifteforsikring der er bedst. Det er et meget subjektivt spørgsmål, hvilket svaret også vil være. Der er dog nogle overvejelser, som du kan gøre dig i valget af selskab. Det kan hjælpe dig med at finde den ejerskifteforsikring, der er bedst for dig.

Først kan du gøre op med dig selv, om du ønsker et alsidigt/bredt selskab eller et nicheselskab. Et bredt selskab er kendetegnet ved, at de tilbyder mange forskellige former for forsikringer og derfor ofte også er et større firma end et niche. Et nicheselskab beskæftiger sig med et koncentreret område, som de har specialiseret sig i. De udbyder således også kun forsikringer inden for et snævert område, og udbuddet af produkter vil ofte være færre end hos de brede. Et eksempel er Dansk Boligforsikring, som udelukkende er aktiv på boligområdet, og som sælger ejerskifteforsikringer og sælgeransvarsforsikringer.