Boligkøb og ejerskifte

På boligjagt i København eller omegn? Husk ejerskifteforsikringen

Hvis du er på boligjagt i København, har du til en start måske brug for et held og lykke! Det er ikke ligefrem nemt at finde drømmeboligen i den syre hovedstad. Men hvis du står over for et ejerskifte eller måske er førstegangskøber, så er der de mere lavpraktiske ting som forsikringer, som du også skal huske. Ejerskifteforsikringen skal tegnes, inden du overtager boligen, hvorfor det er en god idé at sætte sig ind i den, før du når for langt i processen.

Det er ikke lovpligtigt at tegne en ejerskifteforsikring, og derfor er det heller ikke sikkert, at I tegner en. Men det er en rigtig god idé at undersøge, om det er noget, I skal investere i. Når først I har købt boligen og er flyttet ind, kan der nemlig ikke tegnes en ejerskifteforsikring.

Størstedelen af ejerskifteforsikringer tegnes til huse og sommerhuse. Hos de fleste selskaber er det også muligt at tegne til ejerlejligheder, men det er mere sjældent. Grunden til det er, at processen er langt mere krævende. I et hus eller sommerhus vil det være nødvendigt med en tilstandsrapport, hvis der skal tegnes ejerskifteforsikring. Men i et tilfælde, hvor det er en ejerlejlighed, der købes, er det ikke nok kun at kigge på den enkelte xx. Her er det hele bygningen, der skal vurderes tilstand på. Af den grund er det ikke nær så relevant med en ejerskifteforsikring i en ejerlejlighed – og af DEN grund kan mange boligjægere i København selvfølgelig afskrives.

Hvad er prisen på en ejerskifteforsikring?

Noget af det første, du vil overveje og undersøge, er formegentlig, hvad prisen på en ejerskifteforsikring så er. Det findes der ikke et enkelt svar på. Priserne varierer og kan udgøre alt fra 10.000 til 30.000 kr. Det lyder umiddelbart af mange penge, men du skal også huske, at forsikringen løber i mindst 5 år. Ligeledes er der tale om skader, som kan løbe op i mange penge, så på den måde må man også forvente et hvis engangsbeløb.